2020'de Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

2020'de Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Çevrimiçi görünürlüğünü artırmak isteyen kişiler ve şirketler için bloglar güçlü araçlardır. Uzmanlığı göstermek ve bir tutkuyu sergilemek için bir imkan sağlarlar. En fazla trafik elde etmek ve görünürlüğü en üst düzeye çıkarmak için, yayınlamadan önce çeşitli arama motoru optimizasyon taktikleri kullanılmalıdır. Bir blogun genel amacı, hem kullanıcıların hem de arama motorlarının keyif alacağı ve faydalı bulacağı bilgiler sunmaktır. SEO uyumlu makale, arama motorlarında yazdığınız blog yazısı veya makalenin sıralamada ilk sayfalarda ve üst sıralarda bulunması ve sitenize organik trafik çekmek amacıyla blog yazınıza veya makalenize uyguladığınız teknik kurallara uygun yazılmış makaledir. Blog yazılarınız veya makaleleriniz seo uyumlu olursa Google içeriğinizi üst sıralara taşıyacaktır. Gelin 2020'de Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? madde madde inceleyelim:

1. Amaç Belirleme

Yani, bir blog yazısı için bir fikriniz var. Ardından, bu blog gönderisinin amacını belirleyin. İşletmeniz için yeni bir ürün sergiliyor veya işletmenizle ilgili belirli bir görevi nasıl gerçekleştireceğinizi açıklıyor olabilirsiniz. Kendinize sorular sorun ve okuyucunun gözünden amaca bakın. Bu blog makalesinde hangi yararlı bilgiler bulunacak? Bu bilgi nasıl yardımcı olacak? Bu benzersiz amacı bulun ve yazarken bunu aklınızda bulundurun.

2. Hedef Kitle Tanımlama

Blog yayınınızı kimlerin okumasını istiyorsunuz? Bu soruyu cevaplamak için müşteri kitlenize bakın. Mevcut müşterileriniz kimler ve neden sizinle iş yapıyorlar? İçeriğinizi bu kitleye uyarlayın ve bilgileri nasıl algılayacaklarını düşünün.

3. Anahtar Kelime Araştırması Yapın

Google Trendler - 2020'de Seo Uyumlu Makale Nasıl YazılırArtık bir amaç ve kitle belirlendiğine göre, optimizasyon zamanı. SEO söz konusu olduğunda genellikle gözden kaçan, anahtar kelime araştırması blog yazma sürecinde en önemli adımdır. Hangi anahtar kelimenin en fazla trafiği elde ettiğini bulmak için, birden fazla anahtar kelimenin arama hacmini araştırın. Google Arama Trendleri , ilgili konulardaki arama hacmini görselleştiren ücretsiz ve kullanımı kolay bir araçtır.

4. Doğru Blog-Yazı Başlığını Seçin

Anahtar kelime araştırması yaptınız, şimdi hedef anahtar kelimeniz için optimize edilmiş bir başlık seçmeniz gerekiyor. Örneğin, bir kişi “10 Adımda Web Sitesi Yapmak” adlı bir blog yazıyorsa, "web sitesi" popüler olduğu için bunun çok trafik alacağını düşünebilir. Bununla birlikte, Google Arama Trendleri ile ilgili anahtar kelime araştırması, “web sitesi” ne olan arama ilgisinin, “web tasarım” a olan arama ilgisinden önemli ölçüde düşük olduğunu ortaya koymaktadır. Bu nedenle, blog yazarı başlığı “10 Adımda Web Tasarım Yapmak” olarak yeniden adlandırmalıdır. Anahtar kelime araştırması yapmak için fazladan zaman ayırmak, kaç ziyaretçinin bir blog yayınını okuduğunda büyük bir fark yaratabilir.

5. İçeriğiniz Boyunca Hedeflenen Anahtar Kelimeleri Kullanın

Anahtar kelime yoğunluğu, hedef anahtar kelimenizin bir sayfada kaç kez gösterildiğini, o sayfadaki toplam kelime sayısına göre ölçen bir yüzdedir. SEO için % 1-3'lük anahtar kelime yoğunluğu en iyi uygulama olarak görülür. Anahtar kelime yoğunluğunun çok yüksek olması , Google'dan manuel işlem cezasına "Gizli metin ve/veya anahtar kelime doldurma" nedeni olarak görülebilir.

Yazarlar belirli bir anahtar kelime yoğunluğuna sahip olacak şekilde strateji kurarken, içeriğin doğal olması ve kulağa hoş gelmesi son derece önemlidir. Nihai hedef, insanların okumak ve öğrenmek istedikleri içeriği yazmaktır.

6. İçeriğinizi Yapılandırma

İçeriğinizi kısa paragraflara ayırın. Konuları tanıtmak için başlıkları ve alt başlıkları kullanın ve okuyucuların kafasını karıştırmamak için içeriği net bir şekilde düzenleyin.

Başlıkları Kullan (H1, H2, H3)

Üstbilgiler, içeriğin kullanıcılar ve arama motoru robotları için kolayca anlaşılabilir yapıda olmasını sağlar . Tarayıcılar için optimize etmek üzere H1 ve H2 etiketleri ekleyebilirsiniz. H1 etiketi, genellikle gönderinin başlığı olan başlıktır. H2, H1'in bir alt başlığıdır. Bir H3, H2'nin alt başlığıdır ve bu şekilde, H6'ya kadar devam eder. SEO için en iyi uygulama, H2 - H6 üzerinde sınırlama olmaksızın sadece bir H1 kullanmaktır. Blog editörlerinde genellikle yazı tipini değiştirdiğiniz gibi belirli içerikleri H1 veya H2 olarak seçme seçeneği vardır.

Google'da Öne Çıkan Snippet'leri Optimize Etmek İçin Listeleri Kullanın

Öne Çıkan snippet'ler , bir Google arama motoru sonuç sayfasının (SERP) üst kısmında(seo'da 0. sıra), ilk organik arama sonucunun üstünde vurgulanan arama sonuçlarıdır. Bunlar, kullanıcının arama sorgusunu hemen yanıtlayacak şekilde yapılandırılmıştır. Listeler özellikle bir snippet sonucuna ulaşma şansını artırmak için blog yayınlarında kullanmak için güçlü bir yöntemdir. Madde işaretli veya numaralı listeler kısa ve kullanıcı dostudur, bu nedenle Google bunları öne çıkan arama sonucuna eklemeyi sever. İçeriği öne çıkan bir snippet olarak göndermenin bir yolu yoktur - Google robotları bu tespiti yapar.

7. Dahili ve Harici Bağlantılar(Backlinkler) Ekleyin

İçeriğiniz yazıldı, şimdi bağlantı eşitliği ekleme zamanı . Bağlantılar web'in para birimi olarak görülür ve Google ve tüm büyük arama motorları için önemli bir sıralama faktörüdür. Dahili bağlantılar, blogun yayınlandığı web sitesinin diğer sayfalarına giden bağlantılardır ve harici bağlantılar, harici bir web sitesine giden bağlantılardır. Sayfa URL'sini blog yayınına eklemek yerine bağlantıları bir kelime öbeği veya kelimeye ekleyin.

Dahili bağlantılar kullanıcı deneyimini geliştirir ve sıralamayı artırmada etkilidir. Bu bağlantılar, kullanıcının bir sonraki web sayfası içeriğini okumasını ve web sitesinin diğer sayfalarına gitmesini kolaylaştırır. Dahili bağlantı ayrıca web tarayıcılarına bu sayfaların ilişkili ve önemli olduğunu söyler. Yazar dahili bağlantıyı atlarsa, hemen çıkma oranı ve sitede geçirilen ortalama süre gibi kullanıcı davranışına dayalı metrikleri geliştirme fırsatını kaçırır.

Harici bağlantılar, okuyucuya orijinal blog yayınında olmayan daha detaylı bilgileri vermek için kullanılmalıdır. İçeriğinize değer katar ve arama motoru sıralamalarına önemli katkı sağlarlar. Harici bağlantılar eklerken, blog konusunda otoriter ve güvenilir web sitelerine bağlamak gerekir. SEO üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğinden, asla güvenli olmayan veya spam içerikli bir web sitesine bağlantı vermeyin.

Hedef Anahtar Kelimelere ve Kelime Öbeklerine Bağlantı Ekleyin

Mümkünse hedef anahtar kelimelere dahili ve harici bağlantılar ekleyin. Bu, söz konusu anahtar kelimeyle ilgili ek bilgiler okuyucuya yardımcı olur. Bu zorlanmamalı ve kullanıcıya fayda sağlamak için doğal bir akışa sahip olmalıdır. Bağlantıyı bir hedef anahtar kelimeye eklemek uygun değilse ve doğal görünmüyorsa, kullanıcı deneyimi daha önemli olduğundan bağlantıyı başka bir yere ekleyin.

8. Meta Başlığı ve Açıklamasını Optimize Edin

Meta başlık ve meta açıklama, arama sonuçlarında görünen metnin snippet'idir. Bu, hem kullanıcı hem de arama motoru tarayıcısı için bir blogun neyle ilgili olduğuna dair bir tanıtım ve ilk izlenimdir. Bunlar, Google'ın blog yayınınız için kontrol edeceği ilk iki öğedir.

Bir meta başlık etiketi direkt sıralama faktörüdür ve hedef anahtar kelime içermesi gerekir. Başlık, blog yayınınızın ne hakkında olduğunu hızlı bir şekilde açıklamalı ve kullanıcıları sayfayı tıklamaya ikna etmelidir. Tüm yayınlarda meta başlığın sonuna tutarlı bir marka adı eklemek, tarayıcılara tüm bu sayfaların ilişkili olduğu sinyalini verir. Meta başlık yaklaşık 60-70 karakter uzunluğunda olmalıdır.

Bir meta açıklaması direkt sıralama faktörü değildir. Ancak, bir sıralama faktörü olan tıklama oranını (TO) etkiler . Meta açıklamanız kullanıcıyı blogunuzu tıklamaya ikna etmeli ve blog içeriğinizle alakalı olmalıdır. Meta açıklama 155 ila 160 karakter uzunluğunda olmalıdır. Bir meta açıklama eklenmezse Google, blog içeriğinden metin alır. Google'dan alınan açıklama her zaman ideal değildir, bu nedenle mümkünse kendi özel açıklamanızı ekleyin.

Bazı web sitesi editörleri meta başlıkları ve açıklamaları optimize etmek için bir SEO eklentisine ihtiyaç duyar. Yoast ve All in One SEO Paketi , Wordpress web sitelerinde kullanılan iki yaygın eklentidir. Blogunuzun meta başlığını ve açıklamasını nasıl düzenleyeceğinizi bilmiyorsanız, web sitesi geliştiricinize başvurun. Bir meta başlık ve açıklama eklerken neyin işe yarayıp neyin yaramadığını deneyin. İstediğiniz zaman geri gidip düzenlemeler yapabilir ve bu düzeltmelerin TO'yu nasıl etkilediğini görebilirsiniz.

9. Resimlere Alt Metin Ekleyin 

Görüntüler bir blog'u okuyucular için geliştirir ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar. Tek başına görüntüler, arama motoru tarayıcıları için sayfayı geliştirmez, çünkü bu tarayıcılar resimleri görüntüleyemez. Sadece metni okuyabilirler. Görüntü alternatif metni, görüntünün kısa bir açıklamasıdır. Tarayıcılar, blogun içeriğine eklenmiş alakalı bir resim olduğunu bilmek için bu metni okur. Resim alternatif metni ayrıca görme engelli kullanıcıların sayfada ne olduğunu anlamalarına yardımcı olur.

Görüntüyle alakalı olmaları durumunda hedef anahtar kelimeleri kullanın. 120'den az karakter kullanın ve mümkün olduğunca açıklayıcı olun. Bir web sitesine veya bloga her resim yüklediğinizde resim alternatif metni eklenebilir. Genellikle bu metni görüntü ayarlarının yakınına ekleme seçeneği vardır.

10. URL Dizesini Optimize Edin

Blog yayınının URL'si hem kullanıcı dostu hem de içeriğinizle alakalı olmalıdır. Bu genellikle blog başlığından otomatik olarak oluşturulur, ancak en iyi kullanıcı deneyimini sağlamak için kontrol edilmesi gerekir. Kötü bir blog yazısı URL'si, içeriğin neyle ilgili olduğuna dair sıfır bağlam sağlar. Web sitenizde merkezi bir konuyla ilgili başka blog yayınları varsa URL dizesine bir kategori ekleyin.

İyi URL: https://perspektifyazilim.com/2020-de-seo-uyumlu-makale-nasil-yazilir

Kötü URL: https://perspektifyazilim.com/index.php?product_id=263

11. Blog Yazınızı Sosyal Medyada Paylaşın

Böylece blog yayınınızı yazdınız ve arama motorları için optimize ettiniz. Şimdi sosyal medya platformlarında paylaşın. Blog üzerinde çok çalıştınız ve mümkün olduğunca çok kişinin görmesini istediniz, bu yüzden nerede tanıtabileceğinizi düşünün. Facebook , LinkedIn ve Twitter , blogları paylaşmak, bulmak ve okumak için yaygın olarak kullanılan platformlardır. Herkesin kendi tercihi vardır ve blog yayınınızı hangi platformda paylaştığınız, o platformda aşağıdakilerin ne kadarıyla ilgili olabilir. Samimi ve şeffaf olun, sosyal medya aracılığıyla kitle oluşturmaya çalışın.

Hashtag kullanın, ancak çok fazla değil. Genellikle 2-4 hashtag yeterlidir ve herhangi birini kullanmamayı tercih ederseniz sorun olmaz. Bu bir tercih meselesidir. İçeriğinizle ilgili alakalı etiketler kullandığınızdan ve başkalarının diğer yayınlarınızı kolayca bulabilmesi için markanıza özgü bir hashtag kullandığınızdan emin olun.

12. SEO Dostu Blog Yayınlarınızda Özgün Olun

Sonuç olarak, özgün olmak ve yazdıklarınız için tutkulu olmak yazmak için çok önemlidir. Bir konuya olan tutku, blog yazısı yazmayı kolaylaştırır. Bundan sonrası, içeriği hem kullanıcılar hem de arama motorları için optimize etmek, okuyan herkes için en iyi deneyimi sağlamakla ilgilidir. Anahtar kelime araştırması yapın, hedeflenmiş anahtar kelimeler kullanın ve tüm blog yayınlarının görünürlüğünü en üst düzeye çıkarmak için tüm optimizasyon ipuçlarını kullanın. Bunlar, SEO dostu blog gönderileri oluştururken izlenecek birkaç temel adımdır, ancak 2020'de Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? konusunda başka birçok adım ve strateji de vardır sürekli araştırmanız ve SEO bilginizi sürekli güncellemeniz faydalı olacaktır.

Paylaş :